/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари и Меган Маркъл ще се върнат във Великобритания за последните си кралски задължения по-късно този месец, след което веднага ще се отправят отново към новия си живот в Канада.

Хари се върна в Англия миналата седмица, но Меган не беше с него. Скоро обаче тя ще трябва да се присъедини към съпруга си, за да изпълнят последните си задължения. Но това, което най-много натъжи кралица Елизабет II, е че няма да доведат със себе си Арчи, с когото тя и без това до момента е прекарвала малко време. Кралицата смята, че е голяма загуба, че той ще израсне далеч от Бъкингамския дворец и своите близки от кралското семейство. Арчи е бил с братовчедите си Джордж, Шарлот и Луис само няколко пъти.

Кожените тоалети на кралица Елизабет II
Gulliver/Getty Images

Внукът на британската кралица принц Хари и съпругата му, американската актриса Меган Маркъл, ще загубят всичките си кралски привилегии на 31 март.

По-специално те вече няма да бъдат наричани Негово и Нейно кралско височество, да изпълняват представителни функции на членове на кралското семейство и да получават средства от хазната.

Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Принц Хари, шестият по линията на трона, и съпругата му обявиха на 8 януари, че възнамеряват да се откажат от статута на висши членове на кралското семейство и да си осигурят финансова независимост. На 18 януари Бъкингамският дворец обяви, че двойката вече няма да може да представлява кралица Елизабет II в официални пътувания и да изпълнява други церемониални задължения. Принц Хари ще бъде лишен и от почетните си военни звания, по-специално от титлата капитан на Кралската морска пехота, която през 2017 г. му бе прехвърлена от дядо му - херцога на Единбург, Филип.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук