Режисьорът Роман Полански
Режисьорът Роман Полански / БГНЕС, архив
Жената, изнасилена от Роман Полански, когато е била едва 13-годишна, поиска от съдия в Лос Анджелис да бъде прекратено делото срещу известния френски режисьор от полски произход, предадоха световните информационни агенции.

Изнасилената от Полански жена иска край на делото срещу него

Саманта Геймър се яви на изслушване във Върховния съд в Лос Анджелис в петък, за да подкрепи иска на режисьора, според който той вече е платил дължимото за престъплението си, извършено през 1977 г. Жената присъства на изслушването пред съдия Скот Браун заедно с Харланд Браун, адвокат на Роман Полански.

През април съдът отказа да прекрати делото на Полански

"Тук съм, за да заявя", че той (Полански) вече понесе своето наказание и не ми дължи нищо", заяви 54-годишната Геймър. Жертвата сподели също, че според нея навремето режисьорът незабавно е съжалил за деянието си.

Аферата Полански: Какво се случи от 1977 г. до днес

През 1977 г. Роман Полански, тогава 43-годишен, е изправен пред съд в Калифорния по обвинение в изнасилване на 13-годишната Саманта Геймър. Режисьорът се признава за виновен в незаконни сексуални отношения и прекарва 42 дни в затвора. След като е освободен под гаранция, Полански бяга от САЩ във Франция преди произнасянето на присъдата, опасявайки се, че постигнатото споразумение ще бъде анулирано и ще бъде върнат зад решетките по-дълго време. Години наред носителят на "Оскар" се укриваше от американското правосъдие.
БТА