/ iStock/Getty Images
Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне на кафе е филтрирано кафе, приготвено чрез еднократно минаване на гореща вода през слой смляно кафе върху филтъра, съобщи Inverse.

кафе
iStock/Getty Images

Общо 508 747 души на възраст от 20 до 79 години са били включени в 20-годишно проучване. Учените взели предвид и такива фактори като тютюнопушене, тегло, физическа активност, кръвно налягане и холестерол.

Кое е най-силното кафе на света (ВИДЕО)

Според проучването умерената употреба на филтрирано кафе намалява риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Най-ниската смъртност сред участниците в изследването беше сред тези, които пиеха от една до четири чаши филтрирано кафе на ден.

кафе
iStock/Getty Images

„Странно е, че пиенето на такова кафе е дори по-полезно, отколкото напълно да се откажете от напитката. Използването на филтрирано кафе намалява риска от смърт с 15% по каквато и да е причина в сравнение с хората, които изобщо не пият кафе “, се казва в проучването.

Магията, която се съдържа в чаша кафе

Авторите на изследователите подчертават, че техните открития не доказват, че кафето спомага за подобряване на здравето, но предполагат, че положителните ефекти са свързани с факта, че кафето е богато на антиоксиданти.

кафе
iStock/Getty Images

По-рано експертите заявиха, че разпространението на коронавирус в няколко страни в Южна Америка може да доведе до икономически проблеми, по-специално до недостиг на кафе в света.

И още:


Как правилно да пием кафе сутрин

В какви количества е полезно кафето

Какви са плюсовете и минусите от пиенето на кафе? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС