"Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България." Този известен цитат принадлежи на Алберт Айнщайн и е част от избрани изказвания на учения, излъчени в ефира на френското радио RTF през 1989 г.

Петър Дънов полага основите на учението, носещо официалното име "Всемирно бяло братство", което привлича нови последователи и днес. Сред тях, разбира се, има и много известни световни личности - Пако Рабан, Светлин Русев, Нешка Робев, както и бившия посланик на САЩ в България Джеймс Уорлик. Но сред актуалните в момента лица на България също има последователи на идеите на Дънов. Кои са те? Вижте в канала "VIP Box" във vbox7:

Александра Петканова

Красивият модел всяка година спазва популярният житен режим на Учителя, както го наричат неговите последователи. Тази година не прави изключение.
 
Луна

Клипът към последната песен на Луна е заснет на поляни, на които е ходил самият Петър Дънов, за да предава възгледите си на своите последователи. Певицата твърди, че познава енергията на тези места.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👑Luna #lunapresident #star #singer #queen @julie_makeup_official

A post shared by ЛУНА👑LUNA OFFICIAL (@luna_music_official) on


Есил Дюран

Певицата нерядко цитира мисли на Дънов в своите публикации в Instagram. Последно публикува следното: "Във физическия свят числото 2 означава, че животът, за да се прояви, трябва да има две опорни точки, трябва две сили да действуват една към друга. Затова се събират мъжът и жената. Числото 2 показва процеса, чрез който природата работи и че процесът на раздвоението е процес на еволюцията."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fashion gallery Esil Duran is in love with you ,beautiful girls!New collection 2020!💙💙💙

A post shared by Есил Дюран (@esilduran) on


Дара

Певицата е поредната знаменитост, която е фен на житния режим. Той продължава 10 дни и включва консумацията дневно на 100 грама жито, три ябълки, 9 ореха, поне 1,5 литра преварена вода и малко лимон и мед.
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук