Старите традиции в храненето - извор на здраве
Старите традиции в храненето - извор на здраве / Thinkstock/Getty Images

Ако върнем в ежедневието си дори само една пета от старите български традиции в храненето, можем да променим начина си на живот и да имаме здраве, младост и добро настроение. Това мнение изрази пред Дарик Георги Славов.

Не яжте, ако не сте гладни

Авторът на системата "Вита рама", който има 35-годишен стаж в лечението чрез правилно хранене, е категоричен, че над 80 на сто от хората пренебрегват важните процеси на хранене, вследствие на което стигат до здравословни проблеми като високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване.

Как млад мъж стопи 70 кг за 3 години без глад (ВИДЕО)

"Нашите предци са се хранили с месо няколко пъти годишно, постили са, приемайки храна според сезона и географските ширини, приемали са предимно растителни продукти и на всеки сто души в страната са се падали по двама столетници", каза още Славов.

Кога храненето се превръща в болестно състояние?

Известният главен специалист-диетолог, ученик и сътрудник на лечителката Лидия Ковачева е категоричен, че за да се храним пълноценно и здравословно, не е нужно да гладуваме. Правилното отношение към това, което консумираме обаче, трябва да се превърне в постоянен режим.

Други новини от Бургас