Кои са изненадите в актьорския състав на новия Туин Пийкс
Кои са изненадите в актьорския състав на новия Туин Пийкс / Guliver/Getty Images

Култовият телевизионен сериал "Туин Пийкс" (Twin Peaks) се завръща на малкия екран и актьорският състав на легендарната поредица вече е ясен. Пълният списък със звездите, които ще се появят в „Туин Пийкс" беше публикуван на фенстраницата на сериала във Facebook.

"Камерите спряха. Ключова част от мистерията е разкрита", гласи публикацията във Facebook.

Още през февруари стана ясно, че Наоми Уотс ще е част от „Туин Пийкс", като към нея ще се присъединят Том Сайзмор и Дейвид Линч, който отново ще се превъплъти в образа на шефа на регионалното бюро на ФБР Гордън Коул.

Цяло холивудско съзвездие в продължението на "Туин пийкс"

Линч ще е сценарист и режисьор на продължението на сериала.

Шерилин Фен в ролята на съблазнителката Одри Хорн и Кайл Маклоклан в ролята на агент Дейл Купър също ще се завърнат в сагата.

От списъка, публикуван на страницата на „Туин Пийкс" във Facebook, става ясно, че още редица звезди ще са част от култовата поредица. Сред тях са Дейвид Духовни, Лора Дърн, Аманда Сайфрид, Ашли Джъд, Тим Рот, Моника Белучи, Дженифър Джейсън Лий, Балтазар Гети, Мидчън Еймик, Робърт Непър, Сара Пакстън, Франческа Истууд, Джим Белуши.

Рокаджиите Еди Ведър и Трент Резнър също са сред неочакваните звезди, които ще се включат в сагата за убийството на Лора Палмър, предизвикала фурор през 90-те години на миналия век.

Пълният списък можете да видите тук

Прави впечатление обаче отсъствието на Лара Флин Бойл, която изигра Дона, най-близката приятелка на Лора Палмър и ключов персонаж в сериала.

Действието в продължението на телевизионната поредица ще се развива в днешно време, 25 години след убийството на Лора Палмър, а сюжетните линии ще продължат оттам, където прекъснаха.