Кога мъжете ще се нагърбят с повечето домакински задължения?
Кога мъжете ще се нагърбят с повечето домакински задължения? / ThinkStock/Getty Images

Британски специалисти твърдят, че вече се е появила тенденция за сменяне на ролите на мъжете и жените в домакинството и ще дойде ден, когато силният пол ще доминира на това поле, съобщи в. "Дейли мейл".

"Смяна на караула" при домакинските задължения

Дамите обаче ще трябва да почакат 50 години, докато това се случи. Засега могат да се радват, когато съпрузите им гладят прането и зареждат съдомиялната. Това са задачите, които те вършат най-охотно и вече са възприели като "мъжки", наред с изхвърлянето на боклука. Те са склонни и да пазаруват наравно с жените.

До девет години мъжете ще приемат за своя задача и прането. Банята ще започнат да чистят след 16 години. След това ще се захванат с готвенето, но ще го правят по-често от партньорите си чак след 36 години. Да бършат прах, обаче ще избягват още цели 52 години.

По-малко секс за мъжете, които вършат домакинска работа?

Що се отнася до традиционните мъжки задължения - миенето на колите, изхвърлянето на боклука и градинарството, няма никакъв признак ролите да бъдат сменени скоро. 31 процента от жените обаче се нагърбват с ремонтни работи, а 20 процента със сглобяване на мебели.

Само 7 процента от бащите са казали, че биха си останали в къщи да гледат бебе.

Мъжете, които се радват на най-добър секс

Сега жените перат и чистят банята два пъти по често от мъжете. Що се отнася до чистенето с прахосмукачка, подреждането и сменянето на чаршафи, нежният пол още се нагърбва със 79 процента от тези задължения.

Изследването е направено от застрахователна компания сред 2000 британци.

Източник: БТА