Семейните отношения често са сложни, но когато става въпрос за член на кралското семейство, те задължително стават видни и за обществото. Меган преживя няколко скандала свързани с баща ѝ и доведените ѝ брат и сестра. А днес единствено майка ѝ е до нея и децата ѝ, пише каналът "Royal News" във vbox7.  Ето и какво още не знаем за семейството на Меган Маркъл:

Дория Раглан

Меган разказва в интервю, че майка ѝ и баща ѝ се запознават по време на снимки на сериал в края на 70-те години. Женят се през 1979 г. и се развеждат, когато Меган е едва на 6 години. Майка ѝ започва да работи на две места – йога студио и клиника за психично болни.

Дория се запознава с Хари на Invictus Games през 2017 г., когато принцът ѝ поискал разрешение да предложи брак на Меган. Тя е и единственият член на семейството на Меган, който присъства на кралската сватба през 2018 г.

Дория пътува често, за да посещава внуците си, като Меган и Хари са ѝ изключително благодарни за помощта. Името на Лили е вдъхновено от обръщението „Цвете“, което често използвала, докато Меган растяла.

Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Томас Маркъл

Томас работи като директор осветление в сериалите „Фактите от живота“, „Женени с деца“ и други. Той е номиниран за няколко награди Еми. През май 2018 г. е в центъра на скандала с папарашки снимки. В резултат на това той пропуска сватбата на дъщеря си и Меган е заведена до олтара от принц Чарлз.

Меган изразява разочарованието си от многобройните скандали на баща си в писмо, в което пише, че е разбил сърцето ѝ. Томас свидетелства срещу дъщеря си в съдебната ѝ битка с The Mail, които публикуват писмото. След интервюто на Меган и Хари през март 2021 г., Томас споделя, че уважава британското кралско семейство и не смята, че британците са расисти. До момента отношенията му с Меган са изострени и той не е допускан да види внуците си.

Саманта Маркъл

Полусестрата на Меган е с 16 години по-голяма от нея. Малко след обявения годеж на Меган и Хари, Саманта заявява, че пише своите мемоари озаглавени „Дневникът на сестрата на Нахалната принцеса“. В тях тя казва, че Меган е получила всичко, от което се нуждае като дете, но когато пораснала тя станала взискателна към баща си.

В социалните мрежи Саманта многократно се нахвърля върху сестра си, като я обвинява за здравословните проблеми на баща им. Тя изразява и негативното си отношение, относно оттеглянето на Хари и Меган от двореца.

Томас Маркъл Младши

Меган има и полубрат, който често попада под прицела на таблодите. Томас многократно е залавян за нападения в пияно състояние. Той обвинява Меган за медийното внимание, на което е подложен, след като се появи във вестниците след новогодишното му пиянско сбиване заедно с годеницата му.

В момента работи като монтьор на прозорци. Има две деца и две бивши съпруги.