Принц Хари и Меган Маркъл при обявяването на годежа им
Принц Хари и Меган Маркъл при обявяването на годежа им / Gulliver/Getty Images
Томас Маркъл претърпя сърдечна операция, няма да отведе Меган до олтара
След няколко дни слухове и спекулации относно присъствието на бащата на Меган Маркъл на сватбата ѝ с принц Хари на 19 май, канцеларията на двореца Кенсингтън публикува официално изявление от името на бъдещата булка.

Семейството на Меган Маркъл – истинска драма като от сапунена опера

"За съжаление баща ми няма да присъства на нашата сватба", пише в официалното изявление. "Винаги ме е било грижа за него и се надявам, че той ще има възможността да се съсредоточи върху здравето си".

"Благодаря на всички за щедрата подкрепа, която получихме! С Хари нямаме търпение да споделим с вас нашия специален ден".

По-рано днес сайтът за знаменитости TMZ съобщи, че 73-годишният Томас Маркъл, бащата на бъдещата съпруга на принц Хари, е претърпял сърдечна операция, което прави невъзможно присъствието му на сватбената церемония на 19 май.

Кой ще отведе Меган Маркъл до олтара?
 
Лекарите са имплантирали три стента в кръвоносните съдове на пациента, уточнява TMZ.
"Чувствам се добре, но възстановяването ще отнеме много време. Забранено ми е да се вълнувам", обясни Томас Маркъл.
 
В началото на май таткото на Меган получи важна роля в сватбената церемония – той трябваше да отведе дъщеря си до олтара.

Родителите на Меган Маркъл получиха важна роля в кралската сватба

Впоследствие обаче се разрази скандал с папаршки снимки, на които Томас Маркъл се съгласил срещу 100 000 долара. Заради създалата се ситуация той реши да се откаже от участието си в церемонията, като посочи , че не иска повече да „излага и притеснява“ дъщеря си.
По-късно татко Маркъл отново промени мнението си, заявявайки, че  ако лекарите му позволят, той ще отведе Меган до олтара.

TMZ спекулира, че при така създалите се обстоятелства ключовата роля да заведе булката до олтара може да бъде поета от Дория Рагланд - майката на Меган.
 
Има предположения, че принц Чарлз или принц Уилям, който е кум на сватбата, също могат да поемат ролята. Това може да стори и приятел на принц Хари и Меган Маркъл.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук