След като по време на новолунието в Стрелец поставихме правилните цели и вярната посока, които служат на нашето израстване и изграждане като пълноценни личности, активно участващи в света, сега дойде времето на пълнолунието за този месец. То се случва в знаците Стрелец и Близнаци в сряда, на 14 декември.

Както всяко пълнолуние, това ще прояви всички теми, по които имаме задачи и работа, особено тези, свързани с гъвкавост, лекота, широта на възгледите и философските теми-свободата и вярата.

Влияе ли наистина Луната върху настроението и поведението ни?

Това е моментът, в който имаме възможността окончателно да освободим всичко, което вече не ни служи, връща ни към миналото и ни пречи да живеем в настоящето.

Оста Стрелец-Близнаци се нарича още Ос на познанието и активността и към момента ни напомня, че всичко се движи и променя. Промяната е онова, благодарение на което имаме възможността да се развиваме и да надграждаме във всички аспекти от живота си - работа, взаимоотношения и така нататък.

Луната може да повлияе върху земетресенията

Няколко са планетите, които правят аспекти към това декемврийско пълнолуние: Сатурн, който поставя темата за това да открием кои са истинските отговорности към нас самите, към своето израстване, щастие и развитие.

Сатурн позволява и е добре да се направи равносметка на постигнатото дотук и планиране на посоката ви занапред.

Ако сте свършили определена работа със себе си, няма да минете през депресивни състояния, песимизъм или остра негативна самокритика. С помощта на положителните аспекти на Уран и Юпитер - планетите отговорни за по-големите промени, за разширяването на съзнанието и мирогледа, можете да постигнете тези неща в степента, в която сте готови. А пък положителният аспект на Марс към пълнолунието ще даде възможността смело и с лекота да се пристъпи към действия на поставените цели, взетите решения и реализацията им.

Като цяло времето на пълнолунието този месец е подходящо за активни занимания със спорт, четене, посещения на курсове, семинари, учене и пътувания-близки и далечни. Така даваме възможност на промените в нас да се случват по-плавно и хармонично.

И още за Луната и влиянието й върху хората:

В графство Съсекс престъпността се засилва при пълнолуние

Наистина спим по-лошо при пълнолуние

Как Луната влияе върху храненето ни