/ ThinkStock/Getty Images
Индийско приложение, използващо песнопения и молитви, ще се опита да пребори голямата зависимост на местното население от порно материали, съобщава в. "Гардиън".
Жителите на Индия са трети в света по използването на подобен вид съдържание. Приложението е кръстено в чест на мантрата "Хар хар махадев".

Когато потребителят се опита да гледа порно, приложението автоматично включва записи на индуистки религиозни песнопения и молитви. Според замисъла на създателите на апликацията тя трябва да отклони вниманието на любителите на порнографията в друга посока.

Сексолог: Обсъждайте любимите си порно филми, полезно е за връзката

"Пристрастяването към подобен вид съдържание е трудно за изкореняване, но разработката e скромен опит да бъде поправено такова поведение", твърди Виджай Натх Мишра, професор по неврология в Бенареския индуистки университет.

Той отбеляза, че се решил да участва в разработката, след като се сблъскал с тази зависимост сред голям брой негови пациенти. По неговите думи, в приложението ще бъдат добавени речи на Нелсън Мандела, Рабиндранат Тагор и Махатма Ганди.

Разкриха как порното въздейства на жените


"Гардиън" припомня, че най-големите фенове на порното в света са американците, следвани от британците и индийците. През 2015 година индийското правителство се опита да забрани 857 порно сайта, но беше принудено да отстъпи.
БТА