Холивудската класика Бен-Хур излиза в съвременен римейк
Холивудската класика Бен-Хур излиза в съвременен римейк / Guliver/Getty Images

Холивуд предлага римейк на филма "Бен-Хур" от 1959 г., който спечели 11 награди "Оскар", като създателите му твърдят, че известната надпревара с колесници пак залага единствено на хората и конете, а не на специални ефекти, предаде Ройтерс.

В ролята на покойния Чарлтън Хестън, с която той спечели награда "Оскар", е Джак Хюстън, известен от сериала "Престъпна империя". Героят му е еврейският принц Юда Бен-Хур, който се връща от робство, за да отмъсти за извършеното срещу него предателство.

Историческият епос „Бен-Хур” печели 11 статуетки „Оскар”

"Когато човек се замисли какъв е светът днес - а действието във филма е преди 2000 години - разбира, че нещата не са се променили толкова много", каза Хюстън на премиерата на филма в Лос Анджелис.

Продуцентът Марк Бърнет увери, че за надпреварата с колесниците, която в оригинала продължава девет минути, са използвани специални ефекти само за сблъсъците.

В нея участват 32 коня, както и осем колесници, яздени и карани от актьорите при максимална скорост. Сблъсъците между конете обаче са направени със специални ефекти.

Режисьор на филма е Тимур Бекмамбетов.

Източник: БТА