/ Gulliver/Getty Images
Херцогинята на Кембридж Кейт каза, че няма търпение да види новородената си племенница Лилибет, дъщеря на принц Хари и съпругата му Меган, съобщи Ройтерс.

"Пожелавам ѝ всичко най-хубаво, нямам търпение да я видя, тъй като все още не сме я виждали и се надяваме това да стане скоро", каза Кейт пред журналисти по време на посещение в училище заедно с първата дама на САЩ Джил Байдън, която придружава съпруга си, президента на САЩ на срещата на върха на Г-7 във Великобритания.
 
Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън Уиндзор се роди преди седмица в болница "Котидж" в Санта Барбара, щата Калифорния. Тя носи името на бабата на баща си принц Хари - британската кралица Елизабет Втора и на покойната му майка принцеса Даяна.

Момиченцето се роди почти година и половина, след като принц Хари и Меган обявиха намерението си да се оттеглят от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство, с което то изпадна в криза.

Принц Хари и Меган Маркъл станаха родители за втори път

Отношенията на херцозите на Съсекс с останалите членове на британското кралско семейство се влошиха още повече през март, когато в интервю за Опра Уинфри те обвиниха неназован роднина в расистки забележки и за това, че молбите на Меган за помощ, когато я спохождали мисли за самоубийство, били пренебрегвани.
 
БТА