/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари и Меган Маркъл излизат в отпуск след раждането на второто си дете - Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, съобщи електронното издание "Мейлонлайн".

Херцозите на Съсекс временно ще се оттеглят от служебните си ангажименти, за да се посветят изцяло на отглеждането на дъщеря си. Тя се е родила на 4 юни сутринта в болница "Котидж хоспитал" в Санта Барбара, в югозападния американски щат Калифорния, но новината бе съобщена едва в неделя.

Засега Меган и Хари няма да покажат снимка на дъщеря си, тъй като в момента са в отпуск заради раждането на Лили, съобщи в Twitter журналистът Омид Скоби, който е близък до семейството. Той заяви също, че херцозите на Съсекс насърчават всеки, който иска да изпраща подаръци за бебето, да подкрепи организации, работещи в полза на жени и момичета. Принц Хари и Меган Маркъл информирали британската кралица Елизабет Втора, че дъщеря им ще носи нейното име "преди официалното съобщение".

Новороденото момиченце е кръстено едновременно на Елизабет Втора и на майката на Хари, покойната принцеса Даяна. Кралицата е наричана Лилибет "Лили" в тесен семеен кръг. Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор е осма в реда на наследниците на британския престол.

Принц Хари и американската актриса Меган Маркъл сключиха брак в замъка Уиндзор през 2018 г., а година след това се роди и синът им Арчи. В началото на миналата година херцозите на Съсекс се оттеглиха от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство и се преместиха да живеят в Северна Америка. 
БТА