Класическият анимационен филм на Дисни Дъмбо, който този март ще завладее големите екрани с невероятна игрална адаптация, родена от въображението на Тим Бъртън, е сред най-дългоочакваните в световното кино за 2019 година. Удоволствието да бъде част от тази възхитителна продукция има и българката Радина Филипова, позната у нас като една от най-ярките индивидуални състезателки по художествена гимнастика през последните години, а след края на професионалната си кариера - и от съдийската скамейка, съобщават от ForumFilm.

През 2017 година след изключително прецизен подбор Радина получава одобрение от студиото на Дисни за участие в цирковата хореография на Дъмбо и заедно с още 4 български момичета поемат към Лондон, където протича и снимачният процес. „Подготовката за такава грандиозна продукция е изключително сериозна. Месец и половина бяхме в Лондон, за да направим най-съвършената хореография, в която всички сме като една. Беше огромна чест и удоволствие за мен да бъда част от този невероятен екип“, споделя Радина.

Радина Филипова Лондон
ForumFilm

На снимачната площадка българската грация се запознава със звездите Дани де Вито и Колин Фарел, за които споделя, че освен ненадминати професионалисти, са и изключително земни и приятни хора, с които всеки би бил щастлив да общува.

Радина Филипова Лондон
ForumFilm

„Тази възможност беше не просто професионален ангажимент, това беше уникален шанс, който рядко може да се случи. Затова съм благодарна, че попаднах там, вложих всичките си усилия и енергия, запознах се със страхотни хора и научих много“, казва още Радина за приключението, наречено Дъмбо.
Цирковите сцени във филма се отличават с изключителен синхрон и представляват абсолютния връх в едно от най-древните и обичани изкуства. Циркът представлява своеобразен дом и професионална арена, където всички герои във филма намират своето вдъхновение, сигурност и път към мечтите и именно заради това, той се превръща в един от най-ярките акценти с послание към зрителите. Точно в тези сцени място намери и Радина, която с нетърпение очакваме да видим като част от прелестната хореография в продукцията.

Дъмбо долита в кината на 29 март на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Дъмбо
ForumFilm

ForumFilm