Господарката на злото Анджелина Джоли не обича приказките на Дисни
Господарката на злото Анджелина Джоли не обича приказките на Дисни / Guliver/Getty Images

Въпреки че Анджелина Джоли е една от героините в лентата "Господарка на злото" (Maleficent), вдъхновен от "Спящата красавица", тя не обичала филмираните приказки на "Дисни", съобщава Асошиейтед прес.

"Намирам ги за доста скучни", призна актрисата. Но въпреки това тя доста се забавлявала при заснемането на "Господарка на злото", чиито пускане на екран е предвидено за 30 май. "Моята героиня не си поплюва, споделя актрисата. Ако някой се опита да я нарани, тя не му остава длъжна!".

СНИМКИ: Господарката на злото Анджелина Джоли

Анджелина се изказа и за освобождаването на нигерийските ученички, отвлечени от екстремистката ислямистка организация "Боко Харам". "Екстремистите трябва да бъдат заловени и изправени пред съда", заяви Джоли, която е известна със своята хуманитарна дейност по света. Тя пожела на медиите да не бъдат късогледи и да информират за страданията на хората по света, включително и тези на сирийските бежанци, посочва БТА.

Миналата седмица се навърши една година, откакто холивудската прима обяви на света за двойната мастектомия, на която се бе подложила, заради потенциален риск от рак на гърдата. По този повод Анджелина Джоли сподели:"Много се радвам, че все повече жени вече знаят, че могат да направят подобен избор!"

СНИМКИ: Холивудската красавица Анджелина Джоли

Следващият филм на Джоли в ролята на режисьор е лентата "Несломим", която ще се появи на екран по Коледа. В нея се проследява истинската история на олимпийския спортист, спринтьорът Луи Замперини, превърнал се в затворник през Втората световна война. Замперини участва в Олимпиадата през 1936 г. в Берлин. През 1941 г. постъпва във ВВС на САЩ. През април 1942 г. самолетът, на който лети, катастрофира над Тихия океан. Той обаче оцелява, прекарвайки 47 дни на сал. Прибран е от японски войници, но после е изпратен за 2,5 години в лагер за военнопленници. Освободен е едва през 1945 г. , след края на Втората световна война. Сега е на 96 години.