Миа Калифа бе в индустрията за възрастни три месеца между 2014 и 2015 г. За този период тя е участвала в 11 видеа, но със сигурност до ден днешен е сред най-търсените имена в еротичните сайтовете.
 
Калифа реши да се оттегли от индустрията, след като получи смъртни заплахи от „Ислямска държава“. Причината за заплахите бе еротично видео, в което тя е облечена в хиджаб. Самата Миа е от ливански произход и е възпитана като католичка. Именно арабският ѝ вид се е сторил интересен за авторите на конкретното видео. Вижте в канала "Скандално" във vbox7:

Пред радио BBC 5 тя разказва, че преди конкретната сцена тя изрично е предупредила режисьора, че се притеснява:

"Казах на режисьора, че ще направи така, че да ме убият! Около седмица по-късно заплахите започнаха. Целият Близък изток беше след мен..."

Днес Миа Калифа е спортен коментатор, но травмата от миналото не е забравена. Бившата порноактриса споделя, че има проблеми с компанията Bang Bros., която по думите ѝ  се е възползвала от нейната неопитност и след това е направила много пари на неин гръб.
 
В момента Калифа се бори за заличаването на всички видеа с нейно участие. В борбата влязоха и нейни  последователи, които пуснаха петиция под името „Справедливост за Миа“. Към този момент тя е подписана от близо 2млн. души. Дали Миа Калифа ще успее да изтрие миналото си, предстои да видим.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤓

A post shared by Mia K. (@miakhalifa) on