Няколко промени в начина на живот могат да допринесат за понижаване на риска от рак
Няколко промени в начина на живот могат да допринесат за понижаване на риска от рак / ThinkStock/Getty Images
Диетоложката Катрин Филипс отчита, че е най-безполезно да правим новогодишните си обещания, считано от 1 януари. Най-удачно било да променим начина си на живот през месец юни, пише в. "Метро".

Топ тенденции в здравословното хранене през 2018 година

Тя споделя, че през зимата и особено в края на годината и началото на следващата човек има нужда от почивка и хибернация, а не веднага да се втурне във фитнес салона. Да не говорим за факта, че без необходимата подготовка, тялото ни не е готово за натоварвания и това може да ни създаде доста проблеми. Неслучайно едва 8 процента от хората успяват да спазят своите новогодишни решения за драстична промяна в живота. Това е така, защото е неудачно избрано времето, когато сме решили да започнем.

Пълнеем в определено време от деня (ВИДЕО)

Повечето от обещанията, които си правим, са свързани с по-здравословното хранене и с повечето физически упражнения. Но това е почти невъзможно след празненствата, когато хиляди лакомства ни дебнат у дома. През зимата апетитът ни се изостря. Ако пък решим да свалим килограми с тренировки, през януари ще ни е особено трудно, защото всички фитнес зали са заети, именно поради резервациите, направени вследствие на новогодишни решения. Да не говорим, че е толкова студено, а дните са толкова къси и тъмни, че трябва да си луд, за да посетиш салона след работа.

Популярните диети, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

Всички наши решения за промяна трябва да стартираме през юни. Само си помислете - та кой би се нахранил само с една салата през зимата? През юни това е напълно възможно, допълва Катрин Филипс.
 
БТА