Джордж Буш като художник
Джордж Буш като художник / снимка: Reuters, архив

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши се е запалил сериозно по рисуването. Буш дори твърди, че новата му страст е променила живота му в „невероятно позитивен аспект”.

„Сега гледам на цветовете по различен начин. Виждам сенките”, споделя бившият президент, управлявал два мандата - от 2001 до 2009 г. „Обичам да рисувам. Правя го всеки ден с помощта на учител. Човек трябва да продължи да се учи. Аз го го правя, следвайки примера на моя баща - бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши”, подчертава Буш в интервю за АВС News по повод откриването на президентската библиотека на негово име.

66-годишният Буш-младши разкрива, че се запалил по рисуването, след като научил как навремето британският премиер Уинстън Чърчил бил обсебен от писателска страст, отбелязва още БГНЕС. През 1953 г. Чърчил дори получава Нобелова награда за литература за романа си „Вирджиния Карвел”.

Буш-младши не приема понятието „пенсионер”: „Не искам да се пенсионирам. Следвам примера на баща ми, който продължава да е активен въпреки че е на 88 години. А после е ясно - спринт към гроба!”, обобщава философски и с усмивка бившият президент.