Джоди Комър
Джоди Комър / Getty Images
Джоди Комър, звезда от сериала "Убивайки Ийв", получи приза за най-добро актьорско изпълнение на театралните награди на публиката в Лондон, съобщи АП. 

Жените доминираха сред наградените. През тази година категориите са полово неутрални.

Комър спечели наградата за своята роля на адвокат по дело за сексуално насилие в моноспектакъла "Prima Facie". Спектакълът ще бъде представен на Бродуей през април. Автор на драмата е Сузи Милър, която спечели награда за най-добра пиеса. 

На церемонията в неделя Гуинет Кийуърт спечели награда за най-добро поддържащо изпълнение в пиеса за ролята си на Скаут в "Да убиеш присмехулник". 

За най-добра нова версия бе награден спектакълът "Петел" ("Cock") на Майк Бартлет. За най-добро поддържащо изпълнение в мюзикъл беше отличена Кортни Боуман за "Професия блондинка: мюзикълът"

За най-добър нов мюзикъл бе награден  "Бони и Клайд". Победител на вечерта стана "Моят съсед Тоторо", адаптация на класическата анимация на студио "Гибли". Представлението спечели пет награди, включително за най-добър режисьор на Фейлъм Макдърмът. 
Театралните награди на публиката се връчват за 23-и път. Те се спонсорират от уебсайта WhatsOnStage.com. Номинираните и наградените се определят със зрителски вот.
 
Розалия Благоева/БТА