Сигурно всеки от нас има чифт бели кецове, които отиват на всичко. Но грижата за такива обувки също е специфична.

Експертът Галина Шубина разказа за най-простите и ефективни начини за почистване на бели кецове. Със сигурност имате тези почистващи продукти у дома!

Сода

Разтворът на сода ще бъде спасение за обувките ви, ако нямате под ръка професионален почистващ препарат. Експертът съветва да разредите една супена лъжица сода за хляб с вода до получаване на паста. След това го втрийте в местата, които трябва да се почистят и оставете за половин час. Измийте праха от обувките и оставете да изсъхне. Внимавайте, когато използвате сода върху цветни или черни обувки с бели подметки и обувки от плат - ако прахът попадне върху тъмна тъкан, може да остане бяла следа, която трябва да се измие, в противен случай ще останат неприятни петна.

Ацетон
Продуктът ще се справи перфектно с петна по подметките.

След като третирате обувките си с ацетон, не забравяйте да ги изплакнете с вода. Също така си струва да използвате защита на ръцете и дихателните пътища - ацетоновите пари са много токсични.

Гумичка
Ако замърсяването не е твърде силно, можете да опитате да почистите подметката с обикновена офисна гума. Важен момент е, че колкото по-лека е подметката, толкова по-лека трябва да е гумичката.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер