/ Gettyimages
В Саудитска Арабия едва наскоро се заговори за даване на повече права на жените, включително и да шофират. Истината е, че една принцеса се сдоби със славата на черната овца в кралското семейство, защото отказа да се подчинява на утвърдените през вековете религиозни порядки. Става дума за Амира Ал Талил.

Амира Ал Талил
Gettyimages

Рания – обожаваната кралица на Йордания (СНИМКИ)

Тя е съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал. Красавицата се утвърди като една от най-свободолюбивите и бунтарски настроени дами в арабския свят. Тя отказва да носи забрадка, нещо повече – има твърдото намерение да не живее според тези норми, но и да извоюва правото на своите съгражданки да избират дали да го правят или не. Амира е отявлен борец за правата на жените.

Дръзката арабска красавица, която е добре дошла на всеки светски прием (СНИМКИ)

Екзотичната брюнетка е учила в САЩ, а при завръщането в родината си отказала да носи традиционно ислямско облекло и се облича само по европейски стил. Освен това не ползва личен шофьор, а има собствен автомобил, който кара сама.

Амира Ал Талил
Gettyimages

Розата на пустинята Асма Асад – от детство в Лондон до първа дама на Сирия

Амира влезе в кралското семейство на Саудитска Арабия след като се омъжи за внука на някогашния крал - Алуалид бин Талил бин Абдулазиз Алсауд, който е сред най-богатите хора в света. Оказало се, че той е също толкова модерен, колкото и красивата си половинка. Известен е с това, че дарява няколко милиона долара за възстановяването на Ню Йорк след атентатите от 11 септември 2001 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА АРАБСКА ПРИНЦЕСА

Двамата с Амира обаче се развеждат през 2013 г., но не поставят окончателен край на отношенията си. Той й поверява позицията вицепрезидент на фондацията му.

Амира Ал Талил
Gettyimages

Така красавицата продължава да работи за каузата си – откри модерно сиропиталище в Буркина Фасо, подпомага хора в Пакистан, организира и посещава мисии в Сомалия, активно прави благотворителни събития.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook