Президентът на Мексико и съпругата му
Президентът на Мексико и съпругата му / Gettyimages
Световните лидери могат да се похвалят с красиви любовни истории, които могат да засенчат романсите на холивудските звезди. Любовта на политиците също е под светлината на прожекторите, обект е на много внимание и интриги и дори дава повод за конспирации.

ВИЖТЕ И ГАЛЕРИЯТА СЪС СНИМКИ НА СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ И ТЕХНИТЕ ПОЛОВИНКИ

Романтичните истории на популярните политици са достойни за написването на роман. Такава например е приказката на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит, която в миналото е била негова учителка, а днес е една от най-обсъжданите първи дами в света.

Бриджит и Еманюел Макрон
Guliver/Getty Images

Безспорно в центъра на вниманието винаги е съпругата на американския президент Доналд Тръмп. Мелания винаги привлича погледите с безупречен стил и неоспорима красота. Зад гърба си има минало на модел, което създаде известен дискомфорт в предизборната кампания на съпруга й, но днес е една от най-харесваните първи дами в света.

Д
Gulliver/Getty Images

Медийното внимание привлича и една нетрадиционна двойка – премиерът на Люксембург и неговата половинка Готие Дестене. Те не се притесняват да се появяват публично заедно, дори напротив – Готие придружава половинката си дори на най-важни срещи като срещата на върха на НАТО.

Десислава Радева, Мелания Тръмп и Бриджит Макрон в музей в Брюксел (СНИМКИ)

Българското президентско семейство също често се оказва в светлината на прожекторите. Съпругата на президента Румен Радев стана популярна с пиперливия си изказ, смелия избор на тоалети и благотворителността си, която опитва да опази в тайна.

Вижте още любов, власт и политика, сякаш излезли от филм:

Началото на една любов: Мелания и Доналд Тръмп (СНИМКИ)

По приятелски: Първите дами Брижит Макрон и Десислава Радева (СНИМКИ)


Първите дами, които светът дълго ще помни (СНИМКИ)

Рания – обожаваната кралица на Йордания (СНИМКИ)

Съпругите и съпрузите на лидерите от Г-20 (СНИМКИ)

Кралица Рания и Мелания Тръмп – пример за стил и елегантност (СНИМКИ)