Кралица Рания
Кралица Рания / Gulliver/Getty Images
Кралица Рания е майка на четири деца и кралица на Йордания от 1999 година. Тя е мюсюлманка и винаги спазва традициите за благоприличие. Избира миди поли, блузи с дълги ръкави и по-свободна линия.

Вижте снимки на красивата кралица Рания в галерията тук

Съпругът ѝ крал Абдула II е сред най-влиятелните монарси в света. А двамата с Рания съвсем не са типичната за Арабския свят двойка. Рания е единствената съпруга на Абдула – тя не се забулва и не покрива главата си.

Кралица Рания и Мелания Тръмп – пример за стил и елегантност (СНИМКИ)

Известна е с активната си обществена дейност. Участвала е в няколко демонстрации срещу "Ислямска държава" и неведнъж е осъждала остро терористичната организация. 

Вижте в снимки най-прочутите първи дами, които светът дълго ще помни

За своя обществен ангажимент кралица Рания бе отличена през 2015 г. от германската канцлерка Ангела Меркел с наградата "Валтер Ратенау".

Кралица Рания
Gulliver/Getty Images

Напоследък във фокуса на общественото внимание попадна и дъщерята на Рания принцеса Иман. Модните експерти вече я сравняват с елегантната ѝ майка.

Дъщерята на кралица Рания следва модния пример на майка си (СНИМКИ)

Иман прилича много на майка си. От нея е взела очите и красивата коса. На обществени прояви двете често се обличат подобно.

След като завърши Международната академия в Аман през 2014 г., принцеса Иман следва в Джортаунския университет във Вашингтон - най-старият и най-престижен католически университет в САЩ. Там учи и по-големият ѝ брат - престолонаследникът принц Хюсеин.