/ Gettyimages
Шейха Моза бин Насер ал Миснед е красавицата, която е определяна за най-влиятелната жена в Арабския свят. Тя е втората от трите жени на шейх Хамад бин Калифа ал Тани, който беше емир на Катар от 1995 г. до средата на 2013 г.

Шейха Моза бин Насер ал Миснед
Gettyimages

За арабския свят стилът на шейха Моза е дързост. Тя не само захвърля бурката, но с лекота се намесва в държавните дела. Нейната история звучи напомня ориенталска приказка. Моза е дъщеря на катарски бизнесмен.

На 18-годишна възраст се запознава с бъдещия шейх, но не се омъжва веднага за него, защото влиза в университет, където изучава психология. След това учи в престижни американски висши училища. По-късно се отдава на семейния живот.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ЕКЗОТИЧНАТА КРАСОТА НА НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА ЖЕНА В АРАБСКИЯ СВЯТ

Шейха Моза бин Насер ал Миснед
Gettyimages

През 1995 г. съпругът на Моза прави безкръвен преврат и завладява властта в страната след свалянето на баща му. Превратът е подкрепен от англо-саксонския свят, благодарение на петролния и газовия сектор.

Розата на пустинята Асма Асад – от детство в Лондон до първа дама на Сирия

На Моза са поверени хуманитарни и благотворителни програми и все повече се появява в обществото в зашеметяващи рокли от водещите в света модни къщи. Отговаря за редица проекти, реализира идеи, привлекли милионни инвестиции. Облеклото на дръзката арабка не оставя и полъх от ситуацията в Катар, където жените ходят със забрадки, бурки или никаб.

Вижте в снимки Асма Асад - Розата на пустинята


Шейха Моза бин Насер ал Миснед
Gettyimages

Вижте в снимки първите дами, които светът дълго ще помни

Тя се появява само със стилен тюрбан, като може да бъде забелязана дори и с дънки. Изключително добре приета е при международните визити на съпруга си, където печели възхищението на околните с неподражаемия си стил.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook