Американците ще си заслаждат изборния ден с бонбони и коктейли в цветовете на знамето
Американците ще си заслаждат изборния ден с бонбони и коктейли в цветовете на знамето / снимки: Reuters

На изборния ден в САЩ гастрономите са пуснали твърде необикновени хранителни стоки. Купувачите направо омитат от щандовете новите бонбони в цветовете на американското знаме - червено, бяло и синьо шоколадово драже, предаде ИТАР-ТАСС.

От тези бонбони с добавка на пуканки и червен сироп домакините ще приготвят десерти и ще ги сложат в прозрачни пластмасови кофички, обяснява Морийн от Лос Анджелис. "Ще следим гласуването и ще уталожваме страстите, като похапваме сладкиши в цветовете на знамето - нали казват, че шоколадът и бонбоните спомагат за отделяне на ендорфин, хормона на щастието", казва тя. "Децата ще си вземат в училище пластмасови чаши с тази смес, за да усещат, че са съпричастни", добавя американката.

Не изостават и баровете - там предлагат на избирателите коктейл "Патриот", включващ водка с горски плодове, ликьор "Кюрасо Блу", сметана и пюре от ягоди. Отдалеч питието напомня американското знаме. "Ако сте истински патриот, не забравяйте да гласувате за своя кандидат - после вече се отбийте при нас", казва барманът Стийв.

Американците ще си заслаждат изборния ден с бонбони и коктейли в цветовете на знамето
netinfo

В супермаркетите предлагат и други необичайни храни - трицветни макарони, сладолед с амбалаж в три цвята, салфетки, разнообразни шапки и тениски с ликовете на двамата кандидати - Барак Обама и Мит Ромни, предава БТА.

Фурнаджиите също не спят. През нощта срещу 6 ноември сладкарите са приготвили "тематични" кейкове с девиза "Гласувай!", на които са изписани и имената на претендентите. Избирателите могат да опитат и понички с глазура, също боядисани бяло, синьо и червено.

"Някои не обръщат внимание на изборите, а за мнозина това ще е ден, изпълнен с вълнение. Наша задача е да го направим по-сладък и по-богато обагрен", казва Ким, мениджър в местна сладкарница.

Американците ще си заслаждат изборния ден с бонбони и коктейли в цветовете на знамето
netinfo