Езикът на тялото, както и някои други психологически трикове, могат да ви помогнат лесно да видите скритите намерения на човека срещу вас. Вероятно всеки има поне по един „приятел“, който обаче не го харесва, а само се преструва. Ето 5 знака, че някой тайничко не ви харесва

5. Посоката на краката

Когато разговаряте с някого едва ли поглеждате накъде са насочени ходилата му. Но всъщност е хубаво да го правите. Ако те са насочени към вас, то този човек наистина ви харесва. Но ако не са, той крие антипатията си към вас.

Имаме много по-малко истински приятели, отколкото си мислим

4. Усмивката

Ако разговаряте с някого и той ви се усмихва, вие веднага приемате, че този човек е благоразположен към вас и ви харесва. Но дали наистина е така?  Разбира се, има и фалшиви усмивки. Ако усмивката на събеседника ви е истинска, тя ще е широка и около очите му ще има бръчици. Но ако е само в областта на устата, то тя почти сигурно е фалшива.

усмивка
iStock/Getty Images

3. Докосване на врата

Докосването на врата обикновено означава, че човекът отсреща ви харесва.

Пет емоции, които хората издават чрез езика на тялото (ВИДЕО/СНИМКИ)

2. Имитация на движенията

Ако вашият събеседник имитира несъзнателно поне част от вашите движения по време на разговор, то този човек наистина ви харесва. Но ако той стои странично от вас, то това е знак, че тайно не ви харесва.

приятелки
iStock/Getty Images


1. Дистанция

Дистанцията между двама души винаги е по-голяма от нормалното, когато единият не харесва другия. Ако ваш приятел започне да спазва по-голяма дистанция между вас, то това може да бъде сериозна причина да помислите дали този човек харесва вашата компания.

дистанция
iStock/Getty Images


И още:

Десет знака, че вашите приятели ви вредят (ВИДЕО)

Не споделяйте тези четири неща с приятелките си

Пет психологически трика, с които да контролирате другите (ВИДЕО)

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

Пет знака, че най-добрият ти приятел си пада по теб (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук