На 19 май преди три години светът стана свидетел на нещо невиждано – британският принц Хари се ожени за Меган Маркъл – разведена американска актриса, чиято майка е чернокожа.

Нежна и семпла като ангел: Двете сватбени рокли на Меган Маркъл (СНИМКИ)

Откакто двамата се врекоха във вярност в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор, Хари и Меган се превърнаха в „бунтарите“ на британското кралско семейство.

Херцозите на Съсекс неведнъж нарушаваха кралските традиции и протокол – понякога деликатно, друг път – не толкова.

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

В началото на 2020 година Хари и Меган обявиха решението си да се откажат от дворцовите си задължения. Двамата заминаха в Канада, а след това се установиха в САЩ, за да живеят като „обикновени хора“.

През март 2021 година обаче Хари и Меган отново попаднаха в светлините на прожекторите. Те дадоха „скандално“ интервю за американската водеща Опра Уинфи, в което обявиха, че членове на кралското семейство се се тревожили за цвета на кожата на сина им Арчи, още докато Меган е била бременна.

Принц Хари и Меган разговаряха с Опра Уинфри
Gulliver/Getty Images

Херцогинята освен това се оплака, че молбите ѝ за помощ, когато е мислела за самоубийство, са били пренебрегнати.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

Принц Хари сподели пред американската водеща, че най-големият му страх е бил, че „историята ще се повтори“, имайки предвид съдбата на покойната си майка лейди Даяна.

Принц Хари за кралския живот: Не искам тази работа, вижте какво се случи с майка ми

И ето че отношенията на двойката с кралското семейство на Великобритания се влошиха още повече, а популярността им на Острова спадна рязко.

Принц Хари и съпругата му Меган
Gulliver/Getty Images

Днес Хари и Меган живеят в Калифорния със сина им Арчи и в очакване на момиченце. Те споделят, че новият им живот в Калифорния е "по-хубав от която и да е приказка".

Принц Хари и Меган: Животът ни в Калифорния е по-хубав от която и да е приказка, която сте чели

Принцът признава, че е щастлив, че позволява на Арчи да прекарва времето си като обикновено дете - в простички забавления като това да тича по близкия плаж или да кара колело.

"Това са неща, които не можех да правя, когато бях малък", обясни той.