Принц Хари сподели, че баща му наистина го е разочаровал
Принц Хари сподели, че се е чувствал разочарован от баща си принц Чарлз, и че покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който британското кралско семейство се е отнесло със съпругата му Меган. Признанието британският принц направи в интервю пред Опра Уинфри, излъчено от телевизия Си Би Ес, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той обясни, че не би се отделил от кралското семейство, ако не е било заради Меган, защото, по думите му, е бил като заточеник, но не го е осъзнавал.

Принц Хари пред Опра Уинфри: Най-големият ми страх беше, че историята ще се повтори

"Чувствам се наистина разочарован, защото и той (принц Чарлз) е преживял нещо подобно. Той знае какво е болка", каза Хари за баща си и добави: "Винаги ще го обичам, но преживях много болка".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

"Семейството ми буквално спря финансирането ми", заяви още принц Хари. "Но имам средства, оставени от майка ми, и без тях нямаше да можем да направим това", допълни той.

Кралското семейство за последно заедно (СНИМКИ)

Внукът на кралица Елизабет Втора заяви, че не е искал да я изненада неприятно с решението си и още храни голямо уважение към нея. И призна, че баща му, принц Чарлз, е престанал да отговаря на обажданията му.

"Проведох три разговора с баба си и два с баща си преди той да спре да отговаря на обажданията ми. И тогава той ме попита, дали мога да изложа всичко това писмено", каза принц Хари. Попитан защо принц Чарлз е престанал да отговаря на обажданията му, принц Хари заяви: "Тогава взех нещата в собствените си ръце, трябваше да го направя за семейството си. Това не е изненада за никого. Наистина е тъжно, че се стигна до там, но трябваше да направя нещо за собственото си душевно здраве, за доброто на съпругата си и Арчи".

Меган: Кралското семейство се тревожеше за цвета на кожата на Арчи, мислих за самоубийство

Хари призна, че е бил "заточеник" на британската монархична система, също както брат си и баща си, и сподели, че го е заболяло, когато никой от кралското семейство не е казал нищо за расистките вестникарски статии за Меган. Той заяви, че е напуснал кралското семейство поради липса на подкрепа и разбиране, след като е помолил за помощ и не я е получил.

Принц Хари сподели, че двамата с Меган "са направили всичко по силите си", за да останат в лоното на кралското семейство. "Самият аз бях заточеник на системата, докато не срещнах Меган. Тя ме спаси", каза той. Меган опроверга твърденията, че тя е накарала съпруга си да напуснат кралското семейство.

"Изоставих кариерата си, живота си. Изоставих всичко, защото го обичам", каза тя и допълни: "Планът ни бе да го направим завинаги".

Херцогиня Меган обвини Бъкингамския дворец в скалъпване на фалшиви истории

Принц Хари добави: "Направихме всичко това за добро и никога нямаше да се отделим от кралското семейство, ако то подкрепяше Меган".

Двамата споделиха пред Опра Уинфри, че очакват да им се роди момиченце, а синът на двойката Арчи през май трябва да навърши две години, отбелязва АП.
БТА