Принц Хари сравни живота като кралска особа с "Шоуто на Труман" и "обитаването на зоопарк", предаде Асошийтед прес.

Принц Хари и Меган: Животът ни в Калифорния е по-хубав от която и да е приказка, която сте чели

По време на епизод от подкаста "Armchair Expert" херцогът на Съсекс каза, че нееднократно е обмислял да напусне кралския живот, след като е прехвърлил 20-те си години.
Той говори откровено с водещия Дакс Шепърд за опазването на връзката си с Меган Маркъл в тайна и за справянето с британското медийно внимание.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

Хари сподели, че животът му е приличал на филма "Шоуто на Труман" (1998) с Джим Кери. Лентата разказва за Труман Бърбанк, чийто живот се излъчва по телевизията чрез скрити камери, докато персонажът се сблъсква с хора, които са наети актьори.

Херцогът на Съсекс призна, че за него това е било тежко бреме и трудно се е справял с факта, че е член на британското кралско семейство.

Той не скри страховете си, че съпругата му Меган и синът им Арчи ще се сблъскат с огромното внимание, обект на което е била приживе майка му принцеса Даяна.

Принц Хари: Не искайте от дете да върви след ковчега на майка си пред хиляди хора (ВИДЕО)

"Не искам тази работа, не искам да съм тук, не искам да правя това. Вижте какво се случи с майка ми", казва 36-годишният Хари.

Принц Хари и Меган

Лейди Ди загина през 1997 г. на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци в Париж.

Днес нейният по-малък син иска да "прекъсне цикъла на генетична болка и страдание" на кралското възпитание, когато отглежда собствените си деца. Хари и Меган имат син и очакват дъщеря.

Какво име ще изберат за дъщеря си принц Хари и Меган Маркъл?

В предишно свое интервю принцът разкри, че кралското семейство го е отрязало финансово в началото на 2020 г., след като е обявил плановете със съпругата му да се откажат от ролите на високопоставени членове. Хари обаче е успял да осигури охрана за семейството си с парите, оставени от майка му.

принцеса Даяна с децата си
Gulliver/Getty Images

Оттеглянето на Хари и Меган от кралските им задължения започна миналата година заради това, което те описаха като набези на британските медии и расистко отношение към херцогинята. Той разкритикува някои американски медии, но каза, че те са "подобрение" спрямо тези в Обединеното кралство.

Принц Хари: Майка ми пренаписа правилника на кралските особи (СНИМКИ)

Принц Хари сподели още, че се чувства по-свободен, след като той и семейството му са се преместили в Калифорния.

"Живеейки тук сега, мога да вдигна глава и всъщност да се почувствам различен", споделя Хари, допълвайки, че може да води сина си Арчи на разходки с велосипеди. "Човек може да се разхожда, чувствайки се малко по-свободен", казва Хари.
БТА