За първи път отношението към Хари е отрицателно
Популярността на Хари и Меган спадна рязко във Великобритания след интервюто с Опра Уинфри, като никога не е била толкова ниска, съобщи Ройтерс.

В интервюто за американската водеща Меган каза, че молбите ѝ за помощ, когато е мислела за самоубийство, са били пренебрегнати, и че някой от кралското семейство е попитал колко тъмна може да е кожата на сина ѝ.

Принц Уилям: Ние никак не сме расистко семейство

Хари също се оплака от реакцията на семейството му на решението им да се откажат от официални задължения.

Арчи Маунтбатън-Уиндзор, синът на британския принц Хари и на Меган, е седми в линията на наследяване на британския престол
Gulliver/Getty Images

Интервюто предизвика най-голямата криза през този век за над 1000-годишната монархия. Според анкетата на YouGov след нея позицията на херцозите на Съсекс също е пострадала. 48 процента от 1664 респонденти са с отрицателно мнение за Хари в сравнение с 45 с положително. За първи път отношението към Хари е отрицателно, като точките му са спаднали с 15 спрямо предишната седмица.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

Само 30 процента от анкетираните са с положително мнение за Меган, а 58 процента са с отрицателно.

Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Друга анкета, извършена след интервюто, установи, че има възрастови разлики в отношението към Хари и Меган. Повечето от младите - на 18 до 24 години им симпатизират, докато над 65-годишните са предимно отрицателно настроени към тях.

Единственият друг човек от кралското семейство, чиято популярност също е спаднала, е бащата на Хари, престолонаследникът принц Чарлз. Според анкетата 42 процента от хората сега имат отрицателно отношение към него в сравнение с 49 с положително мнение.

Цели 80 процента харесват кралица Елизабет Втора, а три четвърти от респондентите симпатизират на принц Уилям и съпругата му Кейт.

Уилям и Кейт в Източен Лондон: Принцът увери, че кралското семейство не е расистко (СНИМКИ)
БТА