Британският телевизионен водещ Пиърс Морган напуска предаването "Добро утро, Великобритания" след заядливи коментари за Меган Маркъл след екплозивното интервю на принц Хари и съпругата му, предаде Асошиейтед прес.

Медийният регулатор на Великобритания съобщи вчера, че е започнал разследване след получаването на над 41 000 оплаквания от коментарите на Морган за херцогинята на Съсекс.

Бъкингамският дворец с първа реакция след шокиращото интервю на Хари и Меган

Оттеглянето на водещия бе обявено, малко след като Бъкингамският дворец разпространи изявление, че твърденията на Хари и Меган за расизъм са "тревожни".

В интервюто с Опра Уинфри Меган каза, че е имало момент, в "който не е искала да живее повече" на фона на затрудненията й да се впише в британската монархия. Тя намекна също, че се е сблъскала с расистки предразсъдъци в Бъкингамския дворец и британските медии, а опитът й да потърси психологическа помощ е останал безрезултатен.

Принц Хари пред Опра Уинфри: Най-големият ми страх беше, че историята ще се повтори

В предаването си 55-годишния Морган по време на дискусия за разкритията на херцогинята заяви: "Съжалявам, но не й вярвам".

"Не бих й повярвал и ако ми прочете прогнозата за времето", заяви той, допълвайки, че тя е провокирала "яростна атака" срещу кралското семейство.

Тези думи бяха разкритикувани от мнозина, особено от организацията за психично здраве "Майнд", която изрази разочарование и обезпокоеност от коментара на Морган.

Меган: Кралското семейство се тревожеше за цвета на кожата на Арчи, мислих за самоубийство

Във вчерашното предаване водещият уточни, че вярва, че психичните заболявания и склонността към самоубийство са проблеми, които трябва да бъдат възприемани изключително сериозно, но повтори, че "има сериозни притеснения относно истинността на много от казаното (от Меган)". След това той ядосано напусна студиото, когато синоптикът Алекс Бересфорд критикува отношението му към Меган. Докато Морган излизаше, заяви "аз бях дотук".

Морган беше съдия в "Америка търси талант", а през 2011 г. замени слота на предаването на Лари Кинг в праймтайма на Си Ен Ен със собствено токшоу, което бе спряно през 2014 г. заради нисък рейтинг. Бивш редактор в таблоид, журналистът се присъедини към "Добро утро, Великобритания" през 2015 година.
БТА