При специализирана акция във видинския квартал „Нов път“ до момента са задържани трима души, единият от които - за престъпления за купуване и продаване на гласове.

Това съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Видин комисар Мартин Марков.По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в квартала са установени списъци на лица.

БТА

Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на Районната прокуратура в момента от разследващи полицаи от областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове", допълни комисар Марков.

Акция „купен вот“ в Сливенско: Иззеха тетрадки с имена, задържани са 8 души

"И уточни, че останалите двама души са задържани за други престъпления, но всичките са от активния криминален контингент в квартала. Операцията е насочена срещу противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове.

"В операцията участват служители на жандармерията, на Районното управление във Видин и служители от Областната дирекция по линия на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция", обясни Марков.

БТА

"На територията на квартала са изградени три контролно-пропускателни пункта, където се извършват активни проверки на моторни превозни средства. Проверяват се и питейни и увеселителни заведения, магазини, фирми за бързи кредити, заложни къщи, както и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали", уточни той. 

Глас срещу пари, храна и вересии: Акции „купен вот“ се провеждат на места в страната (ОБЗОР)

"В хода на операцията са извършени множество проверки на автомобили и лица, като са съставени и актове за установяване на административни нарушения. Служителите от „Пътна полиция“ връчват електронни фишове. Операцията ще продължи до ранния следобед", допълни комисар Марков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Росен Младенов/БТА