Зимата взе жертва в Добричко
Зимата взе жертва в Добричко / снимка: DarikNews.bg, Добрич

80-годишен мъж загина в снежните преспи в село Видно, община Каварна. Това съобщи за Дарик кметският наместник на населеното място Цонка Велева. Човекът отишъл снощи за хляб до магазина в селото и не се прибрал. Жена му се обадила на Велева около 20.00 ч., но понеже е със сърдечно заболяване, не посмяла да излезе да го търси. Семейството има деца, но те живеят във Варна.

Мъжът се казва Петър Костадинов. Намерен е тази сутрин в 8.00 ч., след като Велева тръгнала да го търси. Бил е паднал в снега на съседната улица до дома му. Кметската наместничка се е обадила в полицията да приберат трупа за аутопсия.

Пътят към селото от снощната виелица е непроходим, но вече се почиства, каза още тя. Във Видно живеят 120 души, има три махали, в една от които от неделя няма ток. Служител на „Енерго-про” и в момента работи по аварията. Велева се надява до довечера нещата да се нормализират. Без вода не са оставали. Хляб се е доставял редовно, включително на съседното село Иречек, където живеят 6 души и няма магазин.

Новини от Добрич