/ Радка Минчева
Бившият главен редактор на "Дума" Йордан Мичев, който живее във Великобритания, скочи на критиците, че ПФК "Лудогорец" е кандидатствал за финансиране по мярката 60/40 и беше одобрен да получи държавната подкрепа.

Мичев, който се слави като устат и прям журналист, опонира на всички онези, които се възмущават.

"Честно, не разбирам драмата, че Лудогорец щял да получи близо 111 000 лева по мярката 60/40. За миналата година клубът от Разград е платил над 6,5 млн. лева данъци, а от началото на 2020 г. досега - над 2 млн. лева. Навсякъде по света, когато си изряден данъкоплатец и работодател, държавата ще те подкрепи в подобна ситуация", припомня жуналистът, който е родом от Разградски регион.

Мичев попита още Левски и ЦСКА колко данъци са платили в последните години, "та е настанал такъв вой на хималайски мечки във Фейсбука за кренвирши, десетината фенове и тем подобни глупости".

"Като си платите сектора кабрио, бъдещата козирка и дълговете към НАП - тогава ще имате право да говорите за кренвирши. Дотогава - само на соя и палмово масло", завършва коментарът му в профила. А на опонентите, които спорят с него, че колко души персонал има футболният клуб, журналистът припомня, че става въпрос за голяма компания с представителен отбор, дублиращ отбор, огромна детско-юношеска школа, общежитие, поддръжка на стадиона, шофьори, готвачи, лекари, физиотерапевти, масажисти и администрация. "Кое е нагло - да обезщетиш по някакъв начин чистачките, шофьорите, треньорите, възпитателите, лекарите, медицинския и техническия персонал ли... Това ли е нагло", контрира Мичев.