Ново голямо дарение ще направи футболният ни шампион Лудогорец. Това каза изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев. Само преди дни клубът дари над 100 000 лева на дома за стари хора в Разград.

Лудогорец и братя Домусчиеви с огромно дарение за бедните в региона

"Дарението в този дом беше за Великденски обяд. Тепърва предстои друго голямо дарение, което ще бъде за всички крайно нуждаещи се в Лудогорието. Оперативната дейност на клуба е блокирана, откакто беше въведеното извънредното положение. Единствено хората, които отговарят за поддръжката на базите и терените работят на специален график. Това довежда до много сериозни проблеми не само за нас, но и за всички клубове в България. В този контекст ръководството на Лудогорец предприе сериозни антикризисни мерки. Нашата цел е да запазим структурата на клуба в този вид и след като пандемията премине". Това заяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA изпълнителният директор на ПФК Лудогорец Ангел Петричев.

Ръководството на клуба вече е представило пакета от антикризисни мерки на собствениците на клуба, братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Лудогорец обяви каква сума внася в хазната чрез данъци

По негови думи, "още следващата седмица ръководството на Лудогорец ще влезе във връзка с всички кметове от региона и ще разчита на тях за едно справедливо разпределение на хранителни продукти, които да отидат за крайно нуждаещите се хора".

“Кандидатствали сме по правителствената програма за подпомагане на бизнеса, известна като „60/40“. Едно важно условие за да кандидатстваш по тази програма е да бъдеш изряден данъкоплатец. Аз с гордост мога да заявя, че Лудогорец е един сериозен данъкоплатец. От направенаха справка за миналата година се вижда,че клубът е платил близо 6.5 млн. лева за данъци и осигуровки. От началото на тази година сумата е над 2 млн. лева. Това е една сериозна предпоставка дадена фирма или футболен клуб да кандидатства по мярката“, допълни Петричев.
NOVA