/ БГНЕС
Лудогорец обяви доста интересна новина на официалния си сайт. От публикацията става ясно, че българският шампион е огромен и изряден данъкоплатец. 

За 2019 година "орлите" са внесли налог от близо 6.5 милиона лева, а от началото на 2020 година клубът е платил данъци и осигуровки за над 2 милиона лева, пише Gong.bg

В момента на ход в клуба е антикризисна програма, но това не пречи на шампионите да си плащат редовно данъците.

Лудогорец и братя Домусчиеви с огромно дарение за бедните в региона

Като част от програмата, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на клуба, който в момента не развива основната си дейност. 

Лудогорец е изряден данъкоплатец. От началото на 2020 г. сме платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на клуба и не касае правителствената програма 60/40, съобщават "орлите".

ПФК „Лудогорец“ с дарение към най-нуждаещите се в Разград за Великден (СНИМКИ)

По-рано днес стана ясно, че Лудогорец ще дари 111 000 лева за нуждаещите се в Разград, като това е поредното дарение на клуба и собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.