Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев
Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев / DarikNews.bg
ФК „Лудогорец“ ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени от Клуба по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. ПФК „Лудогорец“ отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение.

Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви наредиха на ръководството на Клуба тези средства да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти ще разчитаме на кметовете в региона. ПФК „Лудогорец“ периодично се включва в благотворителни кампании. Вчера екипът на отдел „Маркетинг и продажби“ зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

ПФК „Лудогорец“ с дарение към най-нуждаещите се в Разград за Великден (СНИМКИ)

Припомняме, че в момента е в ход антикризисна програма на Клуба. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на Клуба, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което ПФК „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма 60/40. Клубът е изряден данъкоплатец. От началото на 2020 г. сме платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на Клуба и не касае правителствената програма 60/40.