Затвориха пътя Чирпан – Плодовитово заради изтичане на газ от газостанция
Затвориха пътя Чирпан – Плодовитово заради изтичане на газ от газостанция / снимка: DarikNews.bg, архив

Пътят Чирпан - Плодовитово временно е затворен поради изтичане на газ от газостанция, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Пътят ще бъде затворен до отстраняване на аварията. Движението е пренасочено по автомагистрала „Тракия".

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заледените участъци са обработени и опесъчени, допълват от АПИ.

Водачите на моторни превозни средства да карат с повече внимание при Нова Загора, в Ловешка и Габровска област. На тези места, в Ичера и Градец вали слаб дъжд. Температурите на много места са минусови. Препоръчва се шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с обстановката на пътя.

Затворени за движение са Върбишкият, Златишкият, Твърдишкият и Троянският проход. Дюлинският проход е затворен за товарни превозни средства. В проходите "Вратник", "Петрохан" и "Шипка" е забранено преминаването на камиони с тегло над 10 тона, а през Айтоския проход - с тегло над 20 тона.

През проходите "Пампорово" и "Превала" всички превозни средства е необходимо да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Единайсет комбинирани машини - почистващи и опесъчаващи - са работили по пътищата в Силистренска област тази нощ. Главните пътища са проходими.

Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие. В страната са станали седем пътнотранспортни произшествия. Ранени са 11 души. В София са регистрирани 49 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали трима души.