Министерски съвет сграда
Министерски съвет сграда / БГНЕС
Електронната платформа за регистрация, относно участието в изборите за членове на Съвета за развитие на гражданското общество 2020 бе отворена тази сутрин в 8.00 часа с публикуване на официална покана на сайта www.strategy.bg, съобщиха от правителствената пресслужба.

Право да участват в избора на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество имат всички неправителствени организации с нестопанска цел в обществена полза. Регистрирайки се на електронната платформа, организациите могат да заявят желанието си да участват в гласуването и да се кандидатират за членство в Съвета. Срокът за това е 15 работни дни от публикуването на поканата. Вторият етап на изборната процедура - начало на гласуването - ще бъде обявен също с официална покана на Платформата. Потребителите с потвърдена регистрация имат право да гласуват за 14 организации, включително за себе си. Кампанията за гласуване ще продължи 10 работни дни.

Председател на Съвета за развитие на гражданското общество към МС става Томислав Дончев

Електронната платформа за избора на членове на Съвета е общодостъпна за проследяване хода на регистрацията и гласуването. На Платформата е публикувана и информация за функциите и състава на Съвета, общите условия за ползване, описание на процесите за регистрация и участие в процедурата за избор.