Задържан е 19-годишен мъж, заподозрян за убийството на 35-годишния Валери Дъбов след масовия бой в центъра на Кюстендил.

Той е задържан късно снощи, около 23:30 ч., като е доведен в полицията от майка му. С криминално минало е, посочи директорът на ОД МВР- Кюстендил Елиан Стамболийски.
 
„Установен е категорично, знаем кой е и от свидетелски показания, и от видеозаписи. От ромски произход е, криминално проявен с три криминални прояви, две от които са за телесни повреди“, посочи Стамболийски.
 
Преди да се предаде в полицията в Кюстендил, 19-годишният младеж написал в профила си във фейсбук: „Не съм убиец“.
 
До момента са задържани 12 души, каза говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка. „19-годишният мъж, който се издирваше, заподозрян като извършител на убийството в инцидента в Кюстендил, е задържан малко преди полунощ в полицейския арест. Работата по случая продължава. Малко след 23:30 ч. е бил докаран от майка му в областната дирекция на МВР. Снети са записи от камери в района, разпитани са много свидетели на инцидента, в това число и участници“, допълни тя.

Един починал и няколко ранени след сбиване в центъра на Кюстендил
 
35-годишен мъж почина, а други петима пострадаха при сбиване между две групи, едната от които от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил.

Двама от пострадалите са настанени в „Пирогов“ в София. Пациентът, който беше транспортиран от Кюстендил с черепно-мозъчна травма, продължава да е в изключително тежко състояние, съобщават от пресцентъра на болницата. Той е опериран и остава под активно наблюдение и интензивно лечение в реанимация, където се борят за живота му. Вторият пострадал също е опериран. Ръката му е с тежки увреждания. Предстоят му поредица от операции. Той е без непосредствена опасност за живота към момента. Други двама пострадали са настанени в болницата в Кюстендил, посочва NOVA.

Един от ранените е с опасност за живота след сбиването в центъра на Кюстендил
 
Боят започнал пред заведение до Ларгото в центъра на града.

При мелето са били нанасяни удари с твърд предмет и нож.

Смята се, че убитият мъж е станал неволен свидетел на случилото се и разтървавал двете групи мъже.

Кюстендилци в социалните мрежи: Днес аз съм Кюстендил! Почивай в мир Валери Дъбов!

През вчерашния ден в Кюстендил имаше и протест, на който хората поискаха повече сигурност.

Много хора във Фейсбук публикуваха снимка на починалия Валери Дъбов с надпис: „Днес аз съм Кюстендил! Почивай в мир Валери Дъбов!”.

Тази сутрин отново има протест в града срещу насилието.

Хората настояват за ред и спокойствие, а фамилията на Гольовците да не тормози повече града. Семейството е известно повече от 20 години, че тормози и рекетира хората както в ромския квартал, така и хората в града. Този род нашумя и при друго убийство в кюстендилското село Шишковци през 2009 г., когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви.