Готви се протест срещу коли и паркинги в Морската градина
Окръжната прокуратура повдига обвинение на румънския гражданин, който блъсна дете на паркинг в Морската градина във Варна. С постановление на наблюдаващ случая прокурор румънският гражданин е задържан за срок до 72 часа с цел обезпечаване присъствието му в съда за производство по взимане на мярка за неотклонение.

Инцидентът се случи в събота около 17.00 часа, на паркинга на заведение, разположено в Морската градина. 5-годишно дете бе блъснато от 32-годишен румънски гражданин, управлявал л.а. "БМВ". След инцидента, при направените на водача тестове, не е установена употреба на алкохол или наркотични вещества. Румънецът първоначално беше задържан за срок до 24 часа. Окръжната прокуратура във Варна повдига на мъжа обвинение за престъпление по транспорта.


Кола блъсна и уби дете в Морската градина във Варна

След инцидента в града възникна напрежение и за неделя вечер в 18,30 е насрочен протест пред сградата на Общината.

Гражданите искат пълна забрана за навлизане на превозни средства в територията на Морската градина.
 
През годините такава заповед е била издавана, но е атакувана пред съда от собственици на имоти, които се намират в парка. Магистратите са отменили заповедта, тъй като чрез нея се ограничава достъпът до имотите.

Деян Герговски

Заместник-кметът Тодор Иванов посочи, че администрацията ще търси законови начини да ограничи движението на автомобили в парка. Той допълни, че към момента са поставени информационни табели, които показват, че е забранено спирането по алеите.