/ iStock/Getty Images
Жената обещала да се грижи за него, но поискала да й помогне с парите
Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за извършена измама спрямо 80-годишен мъж, съобщиха от обвинението.

В Хасково, служители на сектор „Криминална полиция“, са установили и задържали 37-годишна жена и 48-годишен мъж, след подаден сигнал за измама.

В края на февруари жената се запознала с пострадалия възрастен мъж в междуградски автобус по линията от Хасково за селото, в което живеел. Тя обещала да се грижи за него, но поискала да й помогне с 10 000 лева.

Обраха пенсионер, минути след като взел пенсията си в столицата (ВИДЕО)

Жената, която се представила с името "Златка", обяснила, че имала да получава 70 000 лева, оставени като наследство в Гърция от покойната й майка. Твърдяла, че парите били запорирани там и тя трябвало да плати 10 000 лева глоби, за да освободят сумата. 

Възрастният мъж й повярвал, отишъл в банка, където от сметката си изтеглил 10 000 лева. На 1 март, той им предал парите.

Днес в Хасково при проведени оперативно-издирвателни мероприятия, двамата извършители на измамата са били задържани от служители на ОД на МВР.

Установено е било, че те се разбрали с пострадалия мъж да изтегли още 10 000 лева и да им ги даде, но той не го направил. Полицейските служители са установили 5 000 лева и 1 495 британски лири, които са част от сумата, предадена на 1 март.

Измамниците са задържани за срок от 24 часа и под надзора на Районна прокуратура-Хасково се извършват процесуално-следствени действия по случая.