/ МВР
Операцията е проведена под надзора на Софийска градска прокуратура
Задържаха двама криминално проявени с голямо количество амфетамин.

МВР

Специализираната операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“ е проведена на 8 март на територията на столичния квартал „Орландовци“ под надзора на Софийската градска прокуратура, съобщиха от полицията.

МВР

Арестът на двамата мъже - 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, е извършен след попупко-продажбата на 1 кг амфетамин. Двамата са с криминалистически регистрации и осъждани за различни престъпления - 53-годишният - за разпространение на акцизни стоки без бандерол, а 40-годишният - за хулиганство.

МВР

В хода на разследването било установено, че радомирецът е получил амфетамина от 40-годишният мъж от Бухово. При обиска от „клиента“ са  иззети 1 килограм от дрогата - пресовки.

МВР

На адрес в столицата, ползван от 40-годишния, и в две негови моторни превозни средства криминалистите са намерили и иззели амфетамин с тегло 1, 764 кг, химически вещества и технически средства за производство на наркотични вещества.

МВР

На адрес в Радомир, обитаван от 53-годишния мъж, са открити 657 грама канабис, 19 грама амфетамин и малко количество MDMA, електронна везна и сумата от 18031 лева.

След санкция на прокурор при Софийската градска прокуратура двамата мъже са задържани за 72 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми.

МВР

По случая е образувано досъдебно. Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Софийски градски съд.

Работата по документиране престъпната дейност на двамата мъже продължава.