Поредни дарители са момчетата от български мотоклуб
Вълна от съпричастност за семейството от Враца, което остана без дом заради кризата от COVID-19, съобщава NOVA. Преди около седмица ви разказахме за Васил Петров, Ирена Георгиева и технит две деца, които трябваше да напуснат квартирата си. Родителите били съкратени от ресторанта, в който работели и двамата и забавили плащанията на наем и сметки.

Бащата само за 5 дни намерил работа, но заплатата на новото място се плаща с месец по-късно, а съпругата му не можеше да започне работа докато детската градина и училището са затворени заради коронавируса.

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията (ВИДЕО)

Двете деца, които изплашени тичаха между купчините със семейния багаж, разчустваха хората във фейсбук групата „ВРАЦА - КАЖИ НА КМЕТ И ОБЩИНА“ и повечето се втурнаха да помагат кой, с каквото може.

Общината пък за часове им осигури подслон в ресурсно жилище. „Сега сме по-добре и децата са спокойни и се надяваме да се оправим, да си стъпим на крака и да си поемем по нашия път“, каза Васил Петров.

Началото на този път обаче все още е трудно за семейството и затова хората продължават да им помагат. Поредни дарители са момчетата от български мотоклуб. “Видяхме в медиите какво се случва с тях и решението се взе веднага“, сподели Мариан Иванов.

Мъчно ми става за такива деца, за хора по принцип. Има и много такива, които са на улицата, за тях също и затова искаме да правим още добри неща“, разказа Боян Спасов.

„Всеки един от нас малко или много в момента е в по-затруднено положение, но помагаме си. Ние в клуба дори си помагаме един между друг, защото и при нас има хора с по-затруднени положения“, коментира Иванов.

А „заразното“ добро изглежда продължава да си пробива път в душите и на всеки, който го е изстрадал, и на всеки, който е помогнал. Майката Ирена започва работа от 1 май като личен асистент на жена с увреждания. Дори вече го прави. Още преди да подпише договор, тя вече ходи при възрастната болна жена, за да й помага.
nova.bg