Все още не е ясно дали човешка грешка е причинила инцидента с мотрисата Дезиро
Все още не е ясно дали човешка грешка е причинила инцидента с мотрисата Дезиро / netinfo
Не е установена техническа неизправност в спирачната система на електрическата мотриса "Дезиро", която вчера катастрофира леко в Перник, съобщиха от БДЖ. Продължава подробното разчитане на данните от бордовия компютър на влака. Направена е алкохолна проба на машиниста и тя е отрицателна. Все още не е изяснено дали човешка грешка е причинила инцидента.

Вчера в 7,17 ч. при прегариране на друг коловоз мотрисата, обслужвала пътнически влак от София за Перник, се удари в последния вагон на пътнически влак от Перник за София. При инцидента не пострадаха пътници или служители на железницата. Бяха нанесени само леки щети върху мотрисата и последния вагон на пътническия влак.

Със 75 минути закъснение е пристигнал в София нощният влак от Варна за столицата, съобщиха още от БДЖ. Причината е нагряване на накладките и спирачният диск на предпоследния вагон на влака. Проблемът е установен малко след 23,00 часа при гара Търнак. Превозната бригада е изтеглила вагона от композицията, а пътниците от него са били настанени в останалите вагони. Дисковите спирачки са били охладени с пожарогасител.