/ БГНЕС
"Всички говорят дали търсим сделка - да, ние търсим сделка, да, ние се пазарим, да, ние ще изнудваме от името на българския народ", коментира пред журналисти Пламен Христов от ПГ "Воля - българските родолюбци". Той беше помолен да обясни защо, въпреки че вчера от "Воля" обявиха, че напускат парламента, днес спасиха кворума в пленарната зала.

От втори опит: Депутати на „Воля“ помогнаха за кворума

"Не мисля, че става въпрос за обрат", каза Христов. "Вчера обявихме нашите намерения и след като го направихме цял ден слушаме по медиите изявленията на Каракачанов и Симеонов, че и без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9.00 ч., след като не се регистрирахме, стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки. След като се регистрирахме на втория път мисля, че спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС", коментира метафорично депутатът от "Воля".

И депутатите от „Воля“ напускат Народното събрание

Не се регистрирахме днес в парламента при първия опит, стана ясно, че ние сме необходими, така че предстоят разговорите в сряда и тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не, обобщи Пламен Христов.

парламент Воля
БГНЕС

Според него от тази демонстрация на "Воля" печели българският народ, защото след като от политическата сила са "разбунили духовете", парламентът може да започне да върши нещо и да спре да се занимава с дребнотемие.

Христов коментира, че няма нужда "Воля" да си вдига цената, защото политическата сила имала цена, която не е никак ниска в българския парламент. Той посочи, че преди да влязат в парламента са били много добри във воденето на преговорите в бизнеса, успявали са да постигнат добри сделки, и сега ще постигнат добра сделка за българския народ.