Водолази откриха тялото на удаването в река Дунав момче
Водолази откриха тялото на удаването в река Дунав момче / снимки: БГНЕС

Тялото на детето, което вчера изчезна във водите на р. Дунав е било открито от екип водолази, съобщават от полицията.

Сигнал за инцидента бе подаден към 20.10 ч. снощи. Момчето се къпало заедно с още две деца в района на т.нар. „Конски плаж” под хотел „Рига”, когато изчезнало. Веднага бе сформиран екип на Гранична полиция, които с катер издирваха детето, като операцията продължи и днес.

Водолази откриха тялото на удаването в река Дунав момче
netinfo

Близки на 13-годишното момче потърсиха съдействие чрез Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Русе за издирването му с водолази. Изпратен бе екип от сектор „Специализирани оперативни дейности” на „Пожарна безопасност”-Велико Търново, който се намира в Горна Оряховица.

От русенската дирекция на Пожарната бе създадена необходимата организация за стартиране на акция. В късния следобед в акцията се включиха и трима водолази от регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Велико Търново.

За по-малко от половин час те откриха удавеното момче на около 5 м от мястото на изчезването му. Тялото ще бъде откарано за аутопсия в Съдебна медицина.

Водолази откриха тялото на удаването в река Дунав момче
netinfo

„Къпането в река Дунав е забранено и е абсолютно недопустимо. Това не е плаж, няма и охрана. Предвид ниските нива на реката брегът е много опасен. Водата е с променлива посока, с водовъртежи”, каза директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.