/ iStock/Getty Images
Във връзка с реконструкцията на трамвайния релсов път по булевард "Цар Борис III", от 00:00 ч. утре се въвежда нова временна организация на движението за кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", съобщиха от Столичната община.

Забранява се движението на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Акад. Ив. Гешов" /от страната на кв."Хиподрума"/ за срок от един месец.

Променя се маршрутът на автобусите по линия номер 74 в посока ж.к. "Гоце Делчев". Автобусите ще се движат от бул. "Ген. Тотлебен" по бул. "Пенчо Славейков", по бул. "Георги Софийски" и наляво по бул. "Акад. Ив. Гешов" по постоянния си маршрут. Разкрива се и нова временна спирка на бул. "Пенчо Славейков" при ул. "Абоба".

Остават отворени за движение пътните платна по бул. "Акад. Ив. Гешов" под бул. "Цар Борис III" двупосочно.

Автомобилното движение по бул. "Акад. Ив. Гешов" в посока бул. "Константин Величков" не се затваря и се осъществява по обичайните маршрути, с известно стеснение на пътните платна преди кръстовището.

На ул. "Алабин" приключва изграждането на новия релсов път. Продължава работа по контактната мрежа. Очаква се в средата на ноември основните дейности да приключат, след което да започне работа в кръстовището на бул. "Христо Ботев", което ще се работи на етапи, без пълно затваряне на движението.