От НИМХ предупреждават за поледици в части от страната. Със застудяването през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на Западна дъждът ще премине в сняг.

enlightenedЖълт код е обявен в 4 области -
Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

Сутрешните температури ще бъдат в широки граници, от 0°-1° в североизточните райони до 8°-11° в Югоизточна България, където вятърът все още ще е от юг, в София - около 4°.

НИМХ

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще бъде от север-североизток, умерен до силен, и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на Западна дъждът ще преминава в сняг. Преди обяд в североизточните райони от страната ще има условия за поледици. Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° на места в Южна, в София 1°-2°.

През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква студен въздух и ще има снежни виелици.
  
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които след обяд ще започнат да се примесват със сняг, а по-късно през деня по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа умерен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
  
В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, в Родопите под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 2-3°, на 2000 метра - около минус 3°.
  
Във вторник ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат, а в Източна България и крайните южни райони и ще спрат. С умерен вятър от север-североизток застудяването ще продължи и към 14 ч. температурите в по-голямата част от страната ще са между минус 5° и 0°. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне още и в по-голямата част от страната ще стихне. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще бъде студено, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а дневните ще останат около и под нулата.
БТА/НИМХ